Novi Travnik traži prvu pobjedu

nk novi travnik | 9/14/2018 |Loši rezultati na otvaraju sezone doveli su do trenerske promjene na klupi Novog Travnika. Jasmina Džidića naslijedio je Ivica Bonić. Bonić je vodio tim u duelu Kupa FBiH protiv Zvijezde. Završilo je 2:2, a nakon izvođenja jedanaestaraca slavili su Gradačačani.

Bonić je i pored toga zadovoljan.

"U Gradačac nismo vodili 5-6 do sada standardnih nogometaša. Neki su ostali kući zbog odnosa prema radu, neki su bolesni, a neki su imali privatnih problema. Pronaći će se sami. Zadovoljan sam pristupom jučer, mladi igrači koji nisu igrali nikako ili su dobijali neku manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezonu su pokazali da žele da rade. U prvom poluvremenu to nije bilo toliko loše, bilo je individualnih grešaka, a u drugom smo stajali veoma dobro, te postigli i dva pogotka", kaže Bonić koji je definitivno preuzo 'vruć krompir'.

"Sjedio sam na klupi tima i ranije, pa poznajem ekipu. Ima tu prostora za napredak, ali vidi se da nedostaje možda tri nogometaša na određenim pozicijama", dodao je nekadašnji trener Viteza, koji se osvrnuo i na subotnji meč protiv Goražda.

"U specifičnoj smo situaciji. Pobjeda nas neće nešto podići na tabeli, ali bi nam dala samopouzdanje pred naredne mečeve. Sa svima možemo igrati, nadam se da će momci već u subotu dati maksimum i slaviti pobjedu".Category: , ,