FK Olimpik - NK Novi Travnik 2:2

nk novi travnik | 9/23/2018 |Zanimljivo je danas bilo na Otoci gdje su u posljednjem susretu 7. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Olimpik i Novi Travnik. Završilo je 2:2, iako su domaći vodili 2:0 i bili na pragu pobjede.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 16. minuti kada Osmanović šutira, a lopta odlazi preko gola. Olimpik je dominirao, imao posjed lopte, a pet minuta kasnije ponovo pokušava Osmanović, no ovaj put golman Ćutahija sjajno brani.

Olimpik je poveo u 26. minuti. Glavom je šutirao kapiten Osmanović, lopta pogađa prečku, a zatim golmana Ćutahiju i odsjedu u mreži za slavlje domaćih. Nakon vodećeg pogotka domaćih bude se gosti. Prijetili su preko Čakića, a sjajnu priliku Olimpik je imao u 45. minuti kada Jusufi ne pogađa mrežu iz idealne pozicije.

Samo št je počelo drugo poluvrijeme domaći su imali prednost 2:0. Jusić je šutirao sa pet metara i pogodio. Samo pet minuta kasnije novi pogodak. Ubačaj sa strane najbolje koristi kapiten gostiju Skopljak i matira Bandovića za 2:1.

Nakon toga prilike za goste propuštaju Petak i Goloman, ali u 63. minuti gosti uspjevaju u svojim namjerama. Sjajno je pogodio Sabahudin Petak i zaledio Otoku.

Olimpik je nakon toga krenuo u ofanzivu, no nisu uspjeli doći do trećeg pogotka i gosti su sa osmijehom dočekali kraj meča. Mogli su gosti u posljednjim sekundama do sva tri boda, no pokušaj Smole odbranio je Bandović i spasio domaće poraza.

Prva liga Federacije BiH, 7. kolo:

FK Olimpik - NK Novi Travnik 2:2 (1:0)

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Pehar, Osmanović, Karić, Džafić, Jusufi, Ramić, Stojanović, Drljević.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Goloman, Ćosić, Džepina, Nebić, Petak Se., Petak Sa., Silajdžija, Smolo, Skopljak, Čakić.


Category: , , ,