HNK Orašje - NK Novi Travnik 1-0

nk novi travnik | 8/25/2018 |Novi Travnik nije miljenik sreće u novoj sezoni Prve lige FBiH. Novotravničani su poraženi sa minimalnih 1:0 od Orašja, iako su izabranici Jasmina Džidića u prvom poluvremenu bili mnogo bolji rival. 

Gosti iz Novog Travnika su imali sjajne prilike preko Petaka i Čakića, ali njihove promašaje kaznio je iskusni Zoran Brković u drugoj minuti sudijske nadoknade u prvom dijelu.

Novi Travnik je dobar dio meča igrao s desetoricom jer je zbog dva žuta kartona isključen Smolo. Orašje je uspjelo da zadrži vodstvo i da na kraju stigne do nova tri boda. 

"Nismo imali sportske sreće ili je nismo zaslužili. Nemam šta igračima zamjeriti na pristupu i igri i stvorenim prilikama iz iste. Još jedna lekcija kako se može dobiti ili izgubiti utakmica. Ako ne popravimo realizaciju i ne budemo koristili stvorene prilike onda ćemo sigurno vrlo brzo biti u ozbiljnom problemu. Trebamo pobjedu u sljedećem meču za samopouzdanje i mjesto u srednjem dijelu tabele", kazao je šef struke NK Novi Travnik Jasmin Džidić.

Novi Travnik nakon tri kola ima jedan bod, a u narednom kolu će ugostiti NK Vitez.

Prva liga Federacije BiH, 2. kolo:

HNK Orašje - NK Novi Travnik 1:0
Orašje: 25.08,2018
Gledalaca: 200
Strelci: Brković za Orašje

HNK Orašje: Kurbašić, Mujčić, Fačić, Šabić, Živković, Marošević, Vrućinić, Prgić, Brković, Lugavić, Đukić.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Goloman, Ćosić, Džepina, Nebić, Petak, Silajdžija, Smolo, Skopljak, Sulić, Čakić.


Category: , , ,