NK Novi Travnik - FK Budućnost 4-1

nk novi travnik | 6/11/2018 |


Budućnost je u Novi Travnik doputovala sa prednošću 2:0, ali publika je vidjela dosta uzbuđenja i na kraju ipak slavlje domaćih koji su napravili pravu malu senzaciju te slavili 4:1.

Novi Travnik je prvi zaprijetio u 17. minuti kada je šutirao kapiten Skopljak, no golman Mujkić sigurno brani. Nešto kasnije pokušao je i Ramić, ostalo je 0:0.

U 23. minuti sjajna šansa za Novotravničane. Petak je bio sam, ali se ne snalazi i propala je sjajna šansa. Budućnost je prijetila iz kontri, a zatim je Ćutahiju isprobao Trumić.

Domaći navijači su se radovali u 35. minuti kada prelijep pogodak postiže Petak. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Mamuša pogađa za 2:0.

Bila je to erupcija oduševljenja kod domaćih navijača, ali sve je smirio Berbić koji je nedugo zatim smanjio na 2:1.

Nisu se domaći predavali iako je nade bilo sve manje. U 80. minuti penal za domaće. Siguran realizator bio je Hodžić i domaćima je trebao jedan pogodak za plasman u Prvu ligu FBiH.

Krenuli su izabranici Olivera Vujice na sve ili ništa, te im se to isplatilo pet minuta prije kraja kada Hodžić matira Mujkića za 4:1.

Na kraju veliko slavlje domaćih igrača i navijača s obzirom da će se u Novom Travniku naredne sezone igrati prvoligaški nogomet.

Kvalifikacije za Prvu ligu FBiH:

NK Novi Travnik - FK Budućnost   4-1
Novi Travnik : 10. 06. 2018. godine
Stadion: Gradski
Gledatelja: 2000
Sudija:  Adnan Kasupović iz Bihaća
Strijelci:  Petak u 23 minuti, Mamuša u 49 minuti, Hodžić u 80 (p) i 85 minuti  za Novi Travnik, Berbić za Budućnost

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Smajić, Buljubašić, Ramić, Hodžić, Heco, Petak, Mamuša, Skopljak.

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Gogić, Sulejmanović, Mustafić, Šehić, Mahmutović, Zulić, Džinić, Idrizović.

Category: , ,