NK Novi Travnik - NK Bratstvo 5-0

nk novi travnik | 8/20/2017 |


Nogometaši Novog Travnika sjajno su krenuli u novu sezonu Druge lige FBiH.  Novotravničani su danas na Gradskom stadionu u svom gradu sa 5:0 deklasirali Bratstvo, te najavili kandidaturu za sami vrh tabele. 

Domaći su poveli u 12. minuti kada sa 11 metara pogaša Senid Hodžić, da bi u 39. za konačnh 2:0 u prvom poluvremenu pogodio Kenan Heco. 

U drugom poluvrijeme izabranici Salema Durakovića dodaju gas i postižu tri pogotka. Heco u 55. minuti svojim drugim pogotkom povisuje na 3:0, da bi u 77. gostujući golman Hasan Šabić bio matiran po čevrti put. Siguran je bio rezervista Selmin Petak. Do kraja meča drugi pogodak Senida Hodžića i konačnih 5:0. 

Domaći navijači svoje ljubimce nagradili su na kraju velikim aplauzom, a sjajan posao obavila je i sudija trojka Armin Kukić, Kenan Kero i Ernad Korman, svi iz Bugojna. 

U narednom kolu Novi Travnik će u goste Radniku iz Donjeg Vakufa, dok će Bratstvo u Bos. Krupi ugostiti NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta. 

Druga liga FBiH grupa Zapad, 1. kolo: 

NK Novi Travnik - NK Bratstvo 5:0 (2:0)
Novi Travnik: 20.08.2017
Stadion: Gradski
Sudija: Armin Kukić iz Bugojna
Strijelci: 1:0 - Hodžić, 2:0 - Heco, 3:0 - Heco, 4.0 - Petak, 5:0 - Hodžić

NK Novi Travnik: Konjarić, Džepina, Lujanović, Tanković, Baručija, Uzun, Ramić, Hodžić, Heco, Mamuša, Miličević. 

NK Bratstvo: Šabić, Bajramović, Alidžanović, Bećirević, Mešić, Muzaferović, Hasanagić, Hasanović, Sijamhodžić, Mujagić.Category: , , ,