Novi Travnik startao sa pripremama

nk novi travnik | 7/10/2017 |


Nogometaši Novog Travnika startali su sa pripremama za novu sezone Druge lige FBiH grupa Zapad, s obzirom da u protekloj sezoni Prve lige Federacije BiH nisu uspjeli obezbijediti opstanak.

Prozivku je na gradskom stadionu obavio Salim Duraković koji će i u narednom periodu biti šef stručnog štaba ovog tima, a istoj se odazvalo 20 nogometaša, uključujući i tri juniora. 

Uprava Novotravničana vrijedno je radila u pauzi na sklapanju ekipe u saradnji sa šefom struke. Gotovo sigurno je da će Novi Travnik imati respektabilnu ekipu za Druge lige FBiH Zapad, a u narednih par dana vjerovatno i dobiti 3-4 kvalitetna igrača, te će samim time i konkurencija u timu biti mnogo jača.

Cilj nove Uprave NK Novi Travnik je da se klub maksimalno ustabili, ali poslovni segement će pratiti takmičarski, pa se može zaključiti da će Novi Travnik imati potajne ambicije za povratak u Prvu ligu Federacije BiH. Treneru Salimu Durakoviću će biti ustupljeni svi resursi na raspolaganju, a kompletan dio priprema će se obaviti u Novom Travniku.


Category: ,