NK Novi Travnik - FK Sloga Simin Han 0-2

nk novi travnik | 5/08/2017 |


Nogometaši Novog Travnika i Sloge Simin Han odmjerili su danas snage u posljednjem susretu 25. kola Prve lige FBiH, a gosti su slavili rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu vidjeli smo otvoren meč sa obje strane, ali mreže se nisu tresle. Domaći su od 39. minute ostali sa igračem manje s obzirom da je direktan crveni karton zaradio Alija Čakić, ali dvije minute kasnije mogli su i povesti, međutim udarac Džaje odbranio je Hamzabegović.

Sloga je u drugom poluvremenu krenula po pobjedu, a u 64. minuti mrežu Kovača zatresao je Mirel Ibrahimović i donio slavlje gostima. Četrnaest minuta kasnije već je bilo 2:0. Ovaj put pogodio je Igor Radovanović i već tada je bilo poznato da tri boda idu u Simin Han.

Do kraja se mreže na Gradskom stadionu u Novom Travniku nisu tresle. Sloga je tako ostvarila 13. pobjedu ove sezone, te sada ima 41 bod i nalazi se na diobi četvrtog mjesta. Novi Travnik je ostao na posljednjem mjestu sa devet osvojenih bodova

NK Novi Travnik - FK Sloga Simin Han  0-2
25. kolo Prva liga FBiH sezona 2016/17
Novi Travnik: 07. maj 2017. godine
Stadion: Gradski Stadion
Gledatelja: 100
Sudija: -
Strijelci: 0-1 - Ibrahimović u 64. minuti i  0-2 - Radovanović u 78. minuti za Slogu


NK Novi Travnik: Kovač, Ramulj, Silajdžija, Buljubašić, Heco, Baručija, Petak, Mamuša, Miličević, Džaja, Čakić. 
Trener: Salim Duraković.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mehić, Moranjkić, Dav.Todorović, Radovanović, Darj. Todorović, Ibrahimović, Islamović, Musić, Habibović, Omerović. Trener: Nermin Bašić.Category: , , ,