FK Rudar - NK Novi Travnik 4-0

nk novi travnik | 4/08/2017 |


U utakmici 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ekipa Novog Travnika poražena je u Kaknju od domaćeg Rudara rezultatom 4:0.

Kao što se i očekivalo, igrači Rudara su ostvarili visoku pobjedu. Već na otvaranju utakmice postigli su dva ekspreksna pogotka i najavili katastrofu gostiju. U 7.minuti Igor Aničić je u trku prešao trojicu gostujućih igrača i prisebnim udarcem u suprotni ugao savladao golmana Kovača. Samo dvije minute kasnije, Kovač je ponovo kapituilirao. Hrustanović je dijagonalom sa više od 40 metara na desnoj strani pronašao Kulovića, koji bez oklijevanja šutira i pogađa desni donji ugao nemoćnog Kovača.

Brzo vodstvo Rudara nije obeshrabrilo igrače Novog Travnika, koji su za pet minuta imali dvije prilike.

U 14.minuti Knežević je izbio sam pred golmana Nikolića koji uspijeva udarac napadača gostiju iz neposredne blizine izbaciti u korner. Pet minuta kasnije u prilici je bio Selmin Petak,ali Nikolić ponovo spašava svoju mrežu. U 33.minuti bilježimo najljepšu akciju domaćeg tima u kojoj su učestvovali Spahić, Aničić i Kulović , koji iz neposredne blizine nije uspio ubaciti loptu u mrežu već savladanog Kovača.

U 42.minuti Kobilica iz slobodnog udarca loptu vraća Spahiću koji rezantnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa desni donji ugao za 3:0.

Zadovoljni uvjerljivim vodstvo Zeleno-crni u nastavku igraju ležernije, bez agresivnosti i veće želje da još više poprave gol razliku. U 60.minuti uporni Hajdarović bježi svojim čuvarima, izlazi pred golmana Kovača, kojeg tek iz trećeg pokušaja uspijeva savladati i postaviti konačan rezultat ove ne baš zanimljive utakmice.


FK Rudar - NK Novi Travnik   4-0
21 Kolo Prve lige FBiH sezona 2016/17
Kakanj:  8. april 2017. godine
Stadion: Rudara
Gledatelja: 400.
Sudija: Darko Gedžić iz Brčkog
Strijelci:  1-0 - Aničić u 7.minuti, 2-0 - Kulović u 9.minuti, 3-0 - Spahić u 42.minuti,  4-0 - Hajdarović u 60.minuti za Rudar 

FK Rudar:  Nikolić, Sarvan, Hrustanović (Alić), Čizmić, Smolo, Topalović, Dizdarić, Kobilica (Hajdarović), Kulović(Vehab), Spahić, Aničić.
Trener:Elvedin Beganović.

NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija, Mehić, Šafradin, Ramuši, Knežević (Džaja), Rezdaušek, Petak, Crnović (Buljubašić), Miličević (Heco), Baručija. 
Trener: Salim Duraković.


Category: , , ,