NK Novi Travnik - NK Jedinstvo 0-0

nk novi travnik | 3/19/2017 |U okviru 18. kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine nogometaši Novog Travnika su na Gradskom stadionu u Novom Travniku  odigrali bez golova sa ekipom Jedinstva.


Nogometaši Novog Travnika konačno su utakmicu Prve lige Federacije igrali u svom gradu pred svojim navijačima.Danas je službeno otpočeo takmičarski  dio na našem novom stadionu nakon skoro dvije godine pauze, stadionu kojeg su zajedničkim snagama gradili Klub i građani.

Nakon što su osigurali plasman u ovaj rang takmičenja, Novotravničani su igrali u Travniku i Bugojnu, a u petak je i službeno komisija za prijem stadiona NS FBiH potvrdila da Gradski stadion u Novom Travniku ispunjava sve potrebne uslove. Novotravničani su vrijedno radili proteklih mjeseci na svom stadionu, a ovih dana postavljene su i stolice te zaštitna ograda. Nakon otvorenja po prvi put su na svom stadionu ugostili bihaćko Jedinstvo u okviru 18. kola.

Prvo poluvrijeme donijelo je za nijansu bolju igru domaćeg tima. Imali su dva dobra pokušaja, ali do gola nisu mogli, pa se na odmor otišlo bez golova.

 I u nastavku bolja igra domaćeg tima. Nekoliko odličnih šansi su imali pred golom Alijagića, ali realizacije nije bilo, pa su se gosti iz Bihaća uspješno branili.

Do kraja susreta mirna igra na obje strane. Meč je završen bez golova, a jednim bodom svakako moraju biti zadovoljniji gosti, koji danas ništa nisu pokazali.


NK Novi Travnik - NK Jedinstvo  0-0
18. kolo Prva liga FBiH sezona 2016/17
Novi Travnik: 19. mart 2017. godine
Stadion: Gradski
Gledatelja: 800
Sudija: Azem Karić iz Zenice
Strijelci:

NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija, Mehić, Šafradin, Heco, Knežević, Rezdeušek, Petak, Crnović, Miličević, Baručija

NK Jedinstvo: Alijagić, Halilović, Topić, Mustedanagić, Šuman, Galin, Hodžić, Halavać, Čurić, Dervišević, Omanović


Category: , , ,