Duraković: Čestitam mojim igračima, nismo imali sreće

nk novi travnik | 3/21/2017 |


Nogometaši Novog Travnika u nedjelju su na svom stadionu u sjajnoj atmosferi remizirali protiv Jedinstva iz Bihaća (0:0).

Iako nam mnogi nisu davali puno šansi pred ovaj meč, Novotravničani su čak i bili bliži pobjedi, s obzirom da su imali nekoliko sjajnih prilika. 

Na kraju su zaradili ovacije prepunih tribina, a pohvale su otišle i na račun šefa stručnog štaba ovog tima Salima Durakovića koji je definitivno pokazao da se radi o veoma kvalitetnom stručnjaku.

"Teška utakmica za nas, pogotovo nakon dva poraza. Imamo mladu ekipu, a igrali smo na domaćem terenu nakon dvije godine. Nakon odlaska skoro cijele ekipe uspjeli smo da se konsolidujemo i sa ovim mladim momcima napravimo jedan zaokret prema naprijed. Nismo imali sreće, dominirali smo tokom cijele utakmice i stvorili 4-5 dobrih prilika", kazao je Duraković

"Čestitam momcima na zalaganju i zahvaljujem se navijačima na podršci. Bili su naš 12-ti igrač i samo možemo poželjeti da tako bude svaku narednu domaću utakmicu", jasan je bio ambiciozni stručnjak, vlasnik UEFA Pro trenerske licence.

Iako imamo samo šest bodova, Novi Travnik sigurno neće niko podcijeniti. Čelnici kluba redovno ispunjavaju svoje obaveze prema igračima i stručnom štabu, a sam trener Duraković sa svojim pomoćnicima za kratko vrijeme napravio je mnogo posla. Od tima za koji su mnogi predviđali da neće ni krenuti u drugi dio sezone, napravio je respektabilnu momčad koja će sigurno namučiti sve svoje rivale.

Category: , ,