Održana sjednica Skupštine NK Novi Travnik

nk novi travnik | 2/04/2017 |


Danas je u zgradi Općine Novi Travnik održana sjednica Skupštine NK Novi Travnik na kojoj je odabrano novo rukovodstvo kluba, te je prezentovan izvještaj o radu i finansijskom izvještaju za 2016 godinu .

Za predsjednika Skupštine je imenovan Edin Neslanović
Za dopredsjednika Skupštine je imenovan Luka Ilinković

Članovi Nadzornog odbora:
Arid Tatar
Branko Brkan
Edin Duzan
Zdeno Ljubas

Članovi Izvršnog odbora- IO:
Anto Bilješko 
Đemal Dedović
Drago Tokalić
Robert Fišić
Nasko Bajramović
Sanel Siladžija

Za predsjednika IO imenovan je Anto Bilješko
Za dopredsjednika IO imenovan je Đemal Dedović

Izvršni odbor je zasjedao i prvu sjednicu na kojoj je imenovan trener seniorske ekipe . Riječ je o Bugojancu Salemu Durakoviću koji je zakazao prozivku igrača i početak priprema za nedjelju 05.02.17 godine u 10 sati na gradskom stadionu.

Osim izbora rukovodstva raspravljalo se i o izmjenama i dopunama Statuta iz 2013 te su uz tehničke ispravke predložene izmjene i dopune usvojene . Treba pomenuti da usvajanjem izmjena i dopuna napravljen je sistem rotacije rukovodstva godina za godinu te će se svake godine rotirati predsjednička i dopredsjednička mjesta. Također važno za istači da je ovim izmjenama i dopunama odvojeno rukovodstvo Skupštine i Izvršnog odbora te svako tijelo ima svog zasebnog rukovodioca. 

Također se raspravljalo o izvještaju o radu i finansijskom izvještaju za 2016 godinu koji su nakon rasprave usvojeni jednoglasno.

Category: ,