Duraković: Želimo spremni dočekati GOŠK

nk novi travnik | 2/27/2017 |


Nogometaši Novog Travnika u četvrtak su u Bugojnu u prijateljskom susretu savladali bugojansku Iskru sa minimalnih 1:0.

Strijelac jedinog pogotka za Novi Travnik bio je Knežević sredinom prvog poluvremena, a novi šef stručnog štaba ovog federalnog prvoligaša Salim Duraković imao je razloga za zadovoljstvo. 

Iako su nam male šanse da izborimo opstanak, u našem klubu vrijedno rade na svim poljima, a dolazak Durakovića, trenera sa UEFA PRO licencom,  se već sada pokazao kao pravi potez. Novotravničani će sigurno u drugom dijelu sezone nekom od rivala pomrsiti račune, s obzirom da su svi protiv njih već upisali bodove.

"Protiv Vlašića i Iskre sam dao priliku svim igračima, te mogu biti zadovoljan zalaganjem i disciplinom u igri. Nakon odlaska čak 12 igrača, pokušati ćemo da konsolidujemo redove i da spremni dočekamo utakmicu sa GOŠK-om. Zahvaljujem se Upravi kluba na podršci, te nat rudu da se obezbjede optimalni uslovi za rad", kazao je Duraković. 

Iako su posljednjeplasirana ekipa u ligi, u redovima Novog Travnika vlada pozitivna atmosfera. 

"Ova ekipa je spoj mladosti i iskustva, te se nadam da ćemo u prvenstvu igrati dobro i pokušati ostvariti što bolje rezultate. Zadovoljan sam pojačanjima i nadam se da će opravdati povjerenje i dobrim igrama obradovati navijače", dodao je Duraković

Treba istaći da ambiciozna Uprava NK Novi Travnik radi sve da otvaranje drugog dijela sezone Prve lige Federacije i susret sa GOŠK-om bude ba Gradskom stadionu u  Novom Travniku. Ukoliko se to ne desi, susret bi se igrao u Bugojnu. 


Category: ,