Obavijest za građane Novog Travnika

nk novi travnik | 11/24/2016 |


Nakon niza negativnih događanja u i oko NK Novi Travnik, oglasila se i administrativna služba kluba koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,ovim putem naglašavamo da je od kraja prvenstvenog dijela svih natjecanja poslije 15.11.2016 godine, pa do početka trenažnog procesa na proljeće rad administracije i ostalih uposlenika na stadionu skraćen na 3-4 sata dnevno ili po potrebi, te se isti ne nalaze u krugu stadiona u toku cijelog dana.

U posljednje vrijeme nas na stadionu zatiču situacije koje idu na direktnu financijsku štetu kluba, te Vas stoga molimo da pojedinci prekinu sa vandalizmom koji čine u posljednje vrijeme na imovini kluba, jer time nemogu zadovoljiti svoju osobnu korist. Napominjemo tri slučaja za manje od 15 dana koje smo primjetili da su učinjeni što nam stvara dodatne probleme u organizaciji.

Slučaj 1 :

Vožnja luksuznim automobilima(drift) po travnatim površinama stadiona zbog nama nepoznatih razloga u kasnim noćnim satima.


Slučaj 2 :

Krađa goriva iz radnih mašina kojima se održava stadion i koje su stavljene u stanje mirovanja za zimu, dakle nefunkcionalne su, ali nam je prouzrokovalo ulazak zraka u sistem za gorivo što smo morali sanirati/financijski. Napominjemo da u radnim mašinama se ne nalazi više od 2-3 litra gorivoa što je ostavljeno samo da čuva sistem za gorivo da ne mrzne u toku niskih zimskih temperatura! Ova krađa Vam ne pruža nikakvu korist niti dobit već samo štetu koja je daleko veća od vrijednosti koju ukradete!

Slučaj 3:

Pokušaj provale u prostorije administracije kluba koji smo uočili u srijedu 23.11.2016 godine, da je prozor i dio metalne rešetke odvaljen u pokušaju da se uđe u tu prostoriju. Pomenuta prostorija osim inventara (stolice,stolovi,ormarić) nema nikakvih drugih predmeta koji bi mogli biti zanimljivi za otuđiti jer smo svu opremu (digitalnu,električnu,kompjutersku), dakle ništa što bi se moglo lako otuđit/ukrasti smo izmjestili nakon završetka prvenstva, a admnistracija za svoje potrebe koristi pokretnu kompjutersku opremu (laptope i tablete ). Oštećenja na prozorima i vratima smo morali sanirati/zavariti što nam je također stvorilo dodatne troškove.

Mještani okolnih kuća sa oba ulaza na kompleks stadiona od Rastovaca i od Rankovića su nam dali podatke o nekoliko registarskih oznaka vozila koja ulaze na oba stadiona te ćemo u slučaju nastavka ovakve prakse biti primorani da svaki naredni slučaj prijavimo PU NOVI TRAVNIK – a!

Nadamo se da isti i slični slučajevi neće biti predmet naših objava u budućnosti, jer sva šteta na imovini kluba NK NOVI TRAVNIK je šteta na imovini građana Novog Travnika !

Category: