NK Novi Travnik - NK Zvijezda 0-2

nk novi travnik | 11/13/2016 |


Nogometaši Novog Travnika su u okviru 15. kola Prve lige FBiH poraženi na Piroti od Zvijezde sa 2:0.

Susretom između Novog Travnika i Zvijezde spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije. Gosti su slavili sa 2:0, a domaći su imali prvu sjajnu priliku u prvom poluvremenu kada je Mehić na samom otvaranju pogodio prečku Kolaka. Njegov promašaj u 33. minuti kaznio je Armin Mujčić, koji je nakon udarca glavom matirao Palalića.  Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena. 

U drugom poluvremenu gosti iz Gradačca su ovjerili pobjedu u ovom susretu. Lijep kontranapad u 62. minuti završio je Nermin Hadžić za slavlje gostujućih igrača. Nakon toga još jedna prilika za goste. Jaranović izlazi sam pred Palalića ali ovaj sjajno brani.  Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. 

Nakon petnaest odigrani kola Novotravničani se nalaze na 16. mjestu sa jednom pobijedom dva neriješena rezulta i dvanaest poraza, odnosno sa pet osvojenih bodova.

NK Novi Travnik - NK Zvijezda Gradačac 0-2

15. kolo Prva liga FBiH sezona 2016/17
Travnik:  13. novembar 2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 100
Sudija: Hermin Muslić iz Bihača
Žuti kartoni: Buljubašić i Terzić za Novi Travnik, Doljančić, Mujčić, Musić, Hadžić, Damjanović za Zvijezdu
Crveni karton: -
Strijelci: Mujčić u 50. minuti i Hadžić u 62.minuti za Zvijezdu.

NK Novi Travnik: Palalić, Buljubašić (Mamuša), Silajdžija, Jaganjac, Petak (Jukić), Vujica, Džaja (Džambas), Seferović, Terzić, Miličević, Mehić. Trener: Miodrag Tešić.

NK Zvijezda Gradačac: Kolak, Doljančić, Mujčić, Huseinbašić (Arapović), Jaranović, Devedžić, Musić, Hadžić (Lupić), Hasić (A.Mujagić), Damjanović, Mujagić. Trener: Darko Vojvodić.Category: , , ,