Kenan Hafizović sporazumno raskinuo ugovor s Novim Travnikom

nk novi travnik | 11/02/2016 |


Nogometaši Novog Travnika u prošloj sezoni 1.lige FBiH bili su najprijatnije iznenađenje, jer su sjajnim partijama u drugom dijelu sezone napravili čudo, te osigurali opstanak u ligi. Nakon završetka sezone mislilo se da će se ekipa zadržati na okupu, te uz neka pojačanja ponovo igrati dobar nogomet bez briga za opstanak u ovoj sezoni. 

Međutim financijski problemi, igranje na Piroti, odlazak ponajboljih igrača, te neangažovanje pojačanja doveli su do toga da Novi Travnik nakon 13. kola zauzima posljednje 16 mjesto na tabeli sa samo pet osvojenih bodova. Ranije je klub napustio šef struke Almir Tolja, tvorac prošlosezonskog čuda. Ovaj bivši reprezentativni čuvar mreže, trenutno je trener golmana u zeničkom Čeliku. 

Nakon poraza od Siminog Hana, ekipu je napustio još jedan igrač, riječ je o 24-godišnjem desnom beku Kenanu Hafizoviću, koji je na kraju dogovorio sporazumni raskid saradnje. Ovaj Zeničanin, koji može igrati na nekoliko pozicija u ekipi imao je ugovor do ljeta 2017. godine, međutim zbog dugovanja, te neplaćanja prevoza uz razgovor s ljudima u klubu odlučio se prijateljski rastati s Novim Travnikom. 

On je u klub došao prošle sezone, a vrlo brzo postao je standardni igrač u ekipi, ove sezone je nastupio osam puta, a u svojoj karijeri je još nastupao za Čelik, Krivaju, zenički Rudar i Bratstvo iz Gračanice.

Category: