Interviju: Ivan Rezdaušek

nk novi travnik | 11/09/2016 |


Slabe partije na terenu te veoma loša situacija u i oko kluba negativno je uticala ove polusezone na nogometaše Novog Travnika koji se jednom nogom već nalaze u nižem rangu.

Iako se još ima igrati jedno kolo u prvom dijelu sezone, te cijeli drugi dio, u ovom klubu apsolutno ništa ne štima. Nekolicina igrača odbila je čak putovati na utakmicu prošlog kola protiv Bosne iz Visokog, a jedan od tih bio je i kapiten Ivan Rezdeušek koji je otvorio dušu i ispričao svoje viđenje trenutne situacije u klubu. Rezdeušek je istakao da nema ni protiv koga ništa, ali da se nada da će njegovi riječi pokrenuti stvari s mrtve tačke.

"Razlog našeg neodlaska je što su plate prepolovljene. Pojedinci su zadovoljni sa malim parama, a dogovorena plata nije ispoštovana. Najgore od svega je što je platu određivao čovjek koji je ostavku dao prije mjesec dana. Ovako ne ide, a tužno je što u klubu nisu dali podršku Almiru Tolji i čekali su se izbori u Srednjobosanskom kantonu, te da se neki dohvate stolica, jedan da "ulet" u skupštinu, a ovaj drugi da bude delegat i slično. Samo se skreće priča na nacionalnost, a uopće nije tako, ni u svlačionici. Nemir je došao u svlačionicu",  ističe kapiten Rezdeušek.

Nakon prošle sezone gdje su nekako uspjeli izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije, te započeli i izgradnju tribine na stadionu u svom gradu, Novotravničani su bili pozitivna priča bh. nogometa. Međutim, kako to kod nas i biva, priča je trajala veoma kratko. 

"Krenulo je od toga da kada smo ostali u ligi otišli smo na odmor bez plate. Umjesto da nas nagrade što smo izborili opstanak ili da nas pošalju na odmor, oni nas pošalju bez marke, a mi imamo porodice i živimo od toga. Pustili su Borisa Gavrića da ode u Borac, a uopšte nije tražio puno. Pušten je i Sabahudin Petak koji igra odlično u FK Vitez, a nikoga nisu doveli",  priča naš sagovornik. 

Na pitanje kako komentariše trenutnu situaciju u klubu,  Rezdeušek je bio veoma razočaran, ali sa nadom da će se stvari posložiti. 

"Situacija je dno dna. Utorkom nas vodi jedan trener, srijedom drugi, pred kraj dođe Miodrag Tešić i onda na klupi sjedi Anto Bilješko s kojim niko ne razgovara. U klub je ušlo zlo, te su to sve smislili, a tako je otjeran i Almir Tolja. Svi gledaju samo sebe, da sebe negdje "utrpaju". Nadam se da će to gospodin načelnik dovesti u red i da će to biti uredu",  dodao je  Rezdeušek na kraju razgovora.

Izvor: sportsport.ba

Category: ,