NK Novi Travnik - FK Goražde 2-0

nk novi travnik | 10/16/2016 |Nogometaši Novog Travnika ostvarili su prvu pobjedu u 11. kolu Prve lige Federacije BiH. Naš tim je danas na Piroti savladao Goražde s 2:0. 

Poveli su u 15. minuti preko Gorana Kneževića, da bi posao završio Haris Seferović u 85. minuti, iako su domaći igrali gotovo kompletno drugo poluvrijeme bez Samira Silajdžije koji je isključen. Domaći su u ovom duelu dobili čak devet žutih kartona, ali na kraju ipak slave pobjedu.

Nakon jedanaest odigrani kola Novotravničani se nalaze na 16. mjestu sa dva neriješena rezulta, osam poraza i jednom pobijedom, odnosno sa pet osvojenih bodova. Narednu utakmicu naš Novi Travnik igra za sedam dana u Čapljini. Susret sa ekipom Čapljine se igra od 14:30 sati.

NK Novi Travnik - FK Goražde  2-0

11. kolo Prva liga FBiH
Travnik:  16. oktobar 2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: -
Sudija: Kenan Bajraktarević iz Orašija
Žuti kartoni: Rezdaušek, Mamuša, Jusić, Buljubašić, Jaganjac, Kovač za Novi Travnik, Mirković i Ferhatović za Goražde
Crveni karton: Silajdžij za Novi Travnik
Strijelci: Knežević u 15. minuti i Seferović u 85.minuti za Novi Travnik

NK Novi Travnik: Kovač, Buljubašić (Terzić), Silajdžija, Jusić, Jaganjac, Rezdaušek (Petak), Mehić, Seferović, Jurčević, Mamuša, Knežević (Heco). Trener: -

FK Goražde: Šabić, Hiroš (Čakar), Korda, Dučić, Ferhatović, Midžić (Korjenić), Adžem, Berbić, Šuntić, Mirković, Zejnilhodžić (Njeguš). Trener: Faruk Kulović.

Category: , , ,