NK Novi Travnik - FK Bosna Sema 1-2

nk novi travnik | 10/30/2016 |


Nogometaši Novog Travnika su u okviru 13. kola Prve lige FBiH poraženi na Piroti od Bosna Seme sa 2:1.

Junak trijumfa je Bajro Spahić, koji je iskoristio dva penala za pobjedu sarajevskog tima. Poveli su gosti u 35. minuti. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Spahić je siguran za prednost od 1:0. 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su izjednačili, a za 1:1 je pogodio Heco. Ipak, Bajro Spahić s novog penala pogađa za prednost od 2:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta. 

Nakon trinaest odigrani kola Novotravničani se nalaze na 16. mjestu sa jednom pobijedom dva neriješena rezulta i deset poraza, odnosno sa pet osvojenih bodova. Narednu utakmicu naš Novi Travnik igra 5.novembra u Visokom. Susret sa ekipom Bosne se igra od 13:30 sati.

NK Novi Travnik - FK Bosna Sema 1-2

13. kolo Prva liga FBiH
Travnik:  30. oktobar 2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 100
Sudija: Darko Gedžć iz Brčkog
Žuti kartoni: Jurčević, Mamuša, Rezdeušek, Kovač, Palalić za Novi Travnik, Palić, Oglečevac, Đedović, Zukić za Bosna Sema
Crveni karton: Knežević za Novi Travnik
Strijelci: Heco u 50. minuti za Novi Travnik, Spahić u 35. minuti iz penala i 74. minuti iz penala za Bosna Semu

NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija, Jusić (Terzić), Jaganjac (Vuica), Heco (Petak), Knežević, Rezdeušek, Seferović, Jurčević, Mamuša, Mehić.

FK Bosna Sema: Hodžić, Sinanović, Zukić, Muharemović, Oglečevac (Tahiri), Mujić, Alihodžić, Ćatić (Varatanović), Mujić (Đedović), Palić, Spahić.


Category: , , ,