U posljednji čas riješen problem

nk novi travnik | 9/10/2016 |


Cijeli jučerašnji dan trajala je igra "gluhih telefona" između čelnika NK Travnik, NK Novi Travnik i Nogometnog saveza Federacije naše zemlje, a povodom je bila nedjeljna utakmica 6. kola Prve lige Federacije između Novog Travnika i kakanjskog Rudara.

Kako je već poznato, Novi Travnik svoje domaće utakmice igra na stadionu Pirota u Travniku, dok na njihovom stadionu u Novom Travniku traju radovi na izgradnji tribine te prostorija kluba kako bi ispunjavali kriterije Prve lige Federacije.

Politika je vjerovatno upetljala svoje prste, pa se radovi dodatno odužili kako bi se poeni skupljali iz dana u dan, a do tada ispaštaju nogometaši i stručni štab Novog Travnika kojima je jučer javljeno da u nedjelju neće igrati na Piroti.

Nije poznato od koga je došla ta odluka, a Novotravničani su se odmah zadali kako bi našli rezervnu opciju te utakmicu igrali za par dana. Na kraju je ipak pronađen zajednički jezik, te će susret biti odigran na stadionu Pirota u nedjelju sa početkom u 16:30 sati.

Da li će sve ovo dati motiv više nogometašima Novog Travnika i našem stručnom štabu koji je još uvijek bez glavnog trenera da sutra savladaju lidera iz Kaknja ostaje da vidimo. 

Category: ,