Saopštenje za javnost

nk novi travnik | 9/13/2016 |Nedjeljni duel između Novog Travnika i kakanjskog Rudara (1:1) obilježio je i incident u kojem je glavni sudija tog duela Edis Zukić iz Tuzle pogođen tupim predmetom u glavu, što je isti zabilježio i u svom izvještaju.

"Ovim putem se obraćamo javnosti da se izričito ograđujemo od incidenta na kraju pomenute utakmice u kojoj je pogođen/povrijeđen g. Zukić Edis, glavni sudac. Klub je poduzeo sve mjere u skladu sa propozicijama o takmičenju 1. LIGA FBIH te po ocjeni službi za sigurnost i javnog reda i mira ovo je "izolovani incident" pojedinca iz mase. Klub je poduzeo sve radnje da identifikuje počinioca te je sve informacije proslijedio u nadležnu policijsku upravu koja poduzima dalje radnje. 

Izvinjavamo se i želimo brz oporavak g Zukiću. Naš stav povodom dijeljenja pravde na pomenutoj utakmici i odluka koje su evidentno izazvale nezadovoljstvo u publici kako kod domaćih tako i gostujućih navijača/gledalaca ćemo iskazati kod komisije za sudce i suđenje NS FBIH".

Category: , ,