NK Novi Travnik - NK Travnik 0-2

nk novi travnik | 8/13/2016 |


Novi Travnik je kao formalni domaćin na Piroti dočekao NK Travnik, a na kraju su Veziri slavili pobjedu od 2:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko pokušaja na obje strane, ali golova nije bilo. U 19.minuti je Jusufbašić izašao jedan na jedan sa golmanom Novog Travnika koji brani njegov udarac. Nakon pola sata Jusufbašić ponovo izlazi sam pred Palalića ali ovaj put lopta prolazi tik pored stative. Prvu priliku je Novi Travnik  imao preko Vujice u 33.minuti koji sa ruba kaznenog prostora šuta preko gola. Odmah u sljedećem napadu u izglednoj situaciji se ne snalazi Seferović.

U 69.minuti nakon duge akcije Travnik je poveo. Prvo je šut Đogića golman Palalić odbranio, ali na odbijenu loptu dolazi Čivić koji neometano zakucava loptu u mrežu. Pred kraj utakmice Travnik je izborio penal koji u gol pretvara Jusufbašić za konačnih 2:0. Ekipa Novog Travnika završila je susret sa dva igrača manje jer su  crvene kartone dobili  Jusić i Hafizović.

Prava drama se dešavala prije i za vrijeme utakmice. Nominalni domaćini su u ovom susretu dočekani praktično kao huligani, već na ulazu na stadion travnička policija je napala navijače NK Novi Travnik, jedan od policajaca je bez povoda počeo da udara navijače koji su zatim zatvoreni u kavez. Pripadnici navijačke skupine Tulonje su tokom svog boravka u Travniku prošli kroz pravi pakao.

Tulonje su u prošlosti gostovali širom BiH, ali nigdje nisu doživjeli torturu i sramotu kao na Piroti gdje su trebali biti domaćini, a uopšte nisu bili prijateljski dočekani.

NK Novi Travnik - NK Travnik 0-2

2. kolo Prve lige FBiH szona 2016/2017
Travnik:  13. august  2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 700.
Sudija :  Danijel Bojo iz Kiseljaka
Žuti kartoni: Tabaković, Jusić, Hafizović, Palalić, Jurčević za Novi Travnik,  Fejzić, Fazlić, Alispahić, Đogić, Čivić za Travnik
Crveni karton: Rusmir Jusić, Kenan Hafizović za Novi Travnik
Strijelci: Čivić u 69. minuti i Jusufbašić u 90. minuti iz penala za Travnik

NK Novi Travnik: Palalić, Hafizović, Jusić, Mahić, Grebenar (Šehić), Seferović (Silajdžija), Jurčević, Mamuša, Vujica (Petak), Tabaković, Jaganjac. Trener: Almir Tolja.

NK Travnik: Nurković, Nuhić, Kovač, Čurić (Hasanhodžić), Đogić, Jusufbašić, Pekija, Goloman, Fejzić, Fazlić (Alispahić), Čivić (Hasanbegović).Trener: Osmo BajrićCategory: , , ,