Suljić: Ostvarili smo ono što smo zacrtali

nk novi travnik | 6/09/2016 |Nogometaši Novog Travnika veoma dobrim igrama u drugom dijelu sezonu obezbijedili su nastup  u Prvoj ligi Federacije i naredne sezone. 

Novotravničani su nakon nešto slabijeg prvog dijela sezone u drugom zaigrali mnogo hrabrije te se zaredali nekoliko pobjeda koje su im na kraju bile dovoljno za opstanak. 

Doprinos u ostvarenju cilja dao je i Eldin Suljić, Zeničanin koji je u ovaj tim stigao iz ekipe Toška iz Tešnja. U 12 nastupa postigao je dva pogotka, a posebno je bitan bio pobjednički protiv Bratstva (3:2) kada je tim iz Novog Travnika i napravio veliki korak ka opstanku. 

"Ostvarili smo što smo zacrtali na početku priprema, a to je opstanak u ligi, te naravno da sam zadovoljan i sretan što smo to uspjeli ostvariti. Postigao sam dva pogotka, obadva su bila od izuzetnog značaja i sretan sam zbog toga. Zadovoljan sam minutažom i ostvario sam ono što sam planirao u dresu Novog Travnika i pomogao koliko sam mogao", ističe Suljić za naš portal. 

Nakon veoma dobrih igara ovaj nogometaš bio je na pragu odlaska u Njemačku, tačnije FSV Frankfurtu gdje i boravio na probnom radu. 

"Trenutno sam na odmoru i to mi je potrebno. Za dalje ćemo vidjeti kako će odlučiti moj menadžer tako će i biti. Ima nekih planova pa ćemo vidjeti", dodao je ovaj 22-godišnjak.

Category: ,