NK Novi Travnik - NK Bratstvo 3-2

nk novi travnik | 5/08/2016 |


U dobroj nogometnoj predstavi publika je mogla vidjeti 5 golova i veliki preokret domaćina. Iako su gosti dva puta vodili, Novi Travnik je uspio u drugom dijelu doći do velike pobjede nakon koje su zasjeli na 11. mjesto na tabeli.

Pet golova viđeno je u meču Novog Travnika i Bratstva, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu s 3:2. Jaganjac je nakon pola sata igre pogodio za vodstvo gostiju, ali je samo tri minute kasnije Mamuša pogodio za rezultat prvog poluvremena od 1:1. 

Ikanović je u 61. minuti donio novo vodstvo Bratstvu, ali je ponovo radost gostiju kratko trajala. Četiri minute kasnije Kadić je pogodio za novo izjednačenje (2:2). Tri boda domaćem timu donio je Suljić u 70. minuti...

NK Novi Travnik - NK Bratstvo  3-0

25. Kolo Prve lige FBiH
Travnik:  08. maj  2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 400.
Sudija :  Darko Gedžić iz Brčkog
Žuti kartoni:  Muhić, Rezdeušek za Novi Travnik,  Pantić, Mujkić za Bratstvo
Strijelci: Mamuša  u 33. minuti, Kadić (a.g) u 66. minuti i Suljić  u 70. minuti za Novi Travnik, Jaganjac u 30. minuti i ikanović u 66. minuti za Bratstvo

NK Novi Travnik: Kovač, Hafizović, Musić, Jusić, Grebenar (od 86. Petak), Vujica  (od 63. Suljić), Rezdeušek, Gavrić, Jurčević, Mamuša  (od 81.Šehić), Tabaković. Trener: Almir Tolja.

NK Bratstvo: Šabić, Pantić (od 46.Alihodžić ), Salkić, Kahrimanović, D. Stjepanović  (od 1. Mujkić,od 69.Diabang), Šuša, M. Stjepanović, Jaganjac, Ikanović, Kadić, Diatta. Trener: Irfan Džindić.

Category: , , ,