Interviju: Boris Gavrić

nk novi travnik | 4/18/2016 |


Boris Gavrić (25) sa fenomenalnim nastupima u Novom Travniku je nastavio i u proljetnom dijelu sezone. 

Gavrić je sa 18 pogodaka ubjedljivo najbolji strijelac Prve lige FBiH i svojim partijama je privukao pažnju nekoliko moćnijih klubova u našoj zemlji i ne treba čuditi ako na ljeto promijeni sredinu.  

Tokom razgovora istakao je da igrama tima nije zadovoljan, ali vjeruje da će Novi Travnik i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH. 

 - Ove sezone Novi Travnik vodi borbu za opstanak i s tim ne mogu biti nimalo zadovoljan. Ne poklapa se to nikako sa mojom formom, ali ja sam uvjeren da imamo kvalitet i da će Novi Travnik i naredne sezone igrati u ovom rangu. Da je bilo malo sreće mogli smo biti i u sredini tabele, ali šta je, tu je, kazao je Boris Gavrić na samom početku razgovora. 

Gavrić priznaje da nije očekivao da će ove sezone biti najbolji strijelac lige.

 - Moram priznati da sam se pripremao za prvenstvo, ali nisam očekivao da će ići ovako. Jednostavno, u dobroj sam formi, gol me ide i nadam se da ću nastaviti ovako. Obzirom da sam napadač onda se golovi i očekuju od mene, a ja bih bio zadovoljan da do kraja sezone zabijem preko 20 golova. To bi bilo odlično, ističe naš sagovornik.   

Na kraju razgovora istakao je da će uskoro vjerovatno promijeniti klub. 

- Vjerovatno ću ići dalje, moguće da ću i u Premijer ligi BiH igrati. Od svih klubova najviše bih volio igrati za Zrinjski, otkrio je Boris Gavrić.  

Podsjećamo, Gavrić je svoju karijeru započeo u Croatiji Sesvete i prije nego što je došao u Novi Travnik još je nastupao za Zelinu, HAŠK, Karlovac, Vrapče, Vrbovec i austrijski Helfort.

izvor: sportsport.ba

Category: ,