FK Rudar - NK Novi Travnik 2-0

nk novi travnik | 4/02/2016 |


Novi Travnik je u okviru dvadesetog kola Prve lige FBiH na gostujućem terenu poražen rezultatom 2:0

Domaći su već nakon prvih 45 minuta igre imali prednost od 2:0. Nakon što su Delić i Džafić propustili svoje prilike u 15. i 28. minuti susreta iz sjajne kontre zeleno-crni dolaze do vodstva u 34. minuti susreta. Đuđo sjajno probija po lijevom boku, oslobađa se svog protivnika i u šesnaestercu Novotravničana pronalazi mladog Vedina Kulovića koji sa desetak metara matira golmana Kovača za 1:0 i veliko slavlje domaće publike. Do drugog gola zeleno-crni dolaze u 40. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo kapiten Gafurović najviši u skoku bio je Šerif Hasić koji glavom matira golmana gostiju za 2:0.

U drugom poluvremenu tempo igre je znatno pao, a domaći su znalački sačuvali prednost i slavili rezultatom 2:0. Istina imao je Rudar preko Delića i Gafurovića dvije odlične prilike da upiše i uvjerljiviji trijumf, ali je udarac Delića na pet metara od gola Kovača blokirao Jusić, dok je Gafurović bio neprecizan sa deset metara i loptu poslao preko gola gostujućeg golmana. Gosti su jedinu priliku zabilježili  tek u 85. minuti susreta kada je prizeman udarac rezerviste Suljića odbranio Jović. Treba napomenuti kako su gosti posljednjih 20 minuta susreta igrali sa igračem manje jer je zbog prigovora i psovki glavom sucu Musiću isključen Kristijan Jurčević u ekipi Novog Travnika.


FK Rudar - NK Novi Travnik   2-0

20 Kolo Prve lige FBiH
Kakanj:  02. april 2016. godine
Stadion: Rudara
Gledatelja: 500.
Sudija: Admir Musić iz Sarajeva
Žuti kartoni:  Hasić i Durmić za Rudar, Grebenar, Jurčević i Rezdaušek za Novi Travnik.
Crveni kartoni: Jurčević za Novi Travnik
Strijelci: Kuloović u 33.minuti i Hasić u 39.minuti za Rudar

FK Rudar: Jović, Savran, Delić (od 75.Huseinspahić), Čizmić, Hasić, Durmić, Topalović, Gafurović (od 84. Čehaić), Kulović, Đuđo, Džafić. Trener: Nermin Bašić.

NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija (od 46. Suljić), Jusić, Tabaković (od 85. Mamuša), Šehić, Grebenar, Vujica (od 65. Petak), Jurčević, Rezdaušek, Suljić, Muhić. Trener: Almir Tolja


Category: , , ,