NK Novi Travnik - NK Jedinstvo 5-2

nk novi travnik | 4/10/2016 |


Nogometaši Novog Travnika slavili su s 5:2 protiv Jedinstva u 21. kolu Prve lige Federacije BiH.U derbiju donjeg dijela tabele Novotravničani su u jednoj sjajnoj utakmici uspjeli da savladaju goste iz Bihaća i da ostanu u igri za opstanak.

Igrala se 23. minuta kada je Mamuša izveo korner a Muhić glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Abdihodžića za 1:0. U 27. minuti Gavrić zaobilazi vratara gostiju i šutira ali Marković izbacuje loptu sa gol crte. Domaćin u 29. minuti povećava vodstvo, Mamuša ponovno dobro ubacuje u peterac, lopta staje u blatu a Tabaković je plasira u mrežu. U 45. minuti vratar domaćih hvata loptu u svom petercu i degažira je rukom na centar gdje se Gavrić oslobađa Jasmina Abdihodžića i potom u punom trku varkom tijela vara vratara Jedinstva, te plasira loptu u mrežu za visokih 3:0.

Odmah na otvaranju drugog dijela nova majstorija Gavrića koji oduzima loptu Remiću i sa vrha kaznenog prostora lobuje dvometraša Abdihodžića za 4:0. U 55. Minuti Šiljeg nesmotreno obara Vujicu pa sudija Zukić pokazuje na penal a Gavrić je siguran za 5:0! U 61. minuti i gosti uzvraćaju preko Jasmina Abdihodžića koji postiže eurogol za 5:1. U 67. minuti Rezdeušek obara Mujagića a sa bijele tačke sigurno pogađa Hodžić za 5:2. Odmah zatim Neven Vujica izlazi sam pred Abdihodžića ali šutira pored gola. Tu uzbuđenjima nije bio kraj, Jedinstvo je preko Mujagića i Bordona imalo dobre prilike za pogodak.

NK Novi Travnik - NK Jedinstvo   5-2

21 Kolo Prve lige FBiH
Travnik:  10. april 2016. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 300.
Sudija : Edis Zukić iz Tuzle
Žuti kartoni:   Rezdeušek za Novi Travnik, Marković, Ivković i Šiljeg za Jedinstvo
Strijelci: Muhić u 23. minuti, Tabaković 29. minuti i  Gavrić u 45, 50 i 55 minuti za Novi Travnik, J. Abdihodžić u 61.minuti i Hodžić u 67.minuti za Jedinstvo

NK NOVI TRAVNIK: Kovač , Hafizović, Jurčević, Jusić, Muhić, Grebenar, Vujica, Rezdeušek  (od 68.Šehić), Gavrić , Mamuša (od 83. Šafradin), Tabaković (od 65. Salkić). Trener: Almir Tolja.

NK JEDINSTVO: A. Abdihodžić, Ivković, Šiljeg, Sinanović, Burnić, Topić (od 50. Mujakić), Milenković, J. Abdihodžić, Hodžić, Marković (od 35.Remić), Bordon. Trener: Benjamin Ključanin.

Category: , , ,