NK Sloga - NK Novi Travnik 2-2

nk novi travnik | 9/26/2015 |


Novotravničani su u utakmici 8. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine remizirali sa ekipom Sloge odigravši 2:2.

Ljubušaci su na svome Babovcu s izrazito napadačkom formacijom krenuli u utakmicu koja se većim dijelom prvog poluvremena igrala ispred gola Novog Travnika. Napadačka igra urodila je plodom kad je u 30. minuti Mirsad Ramić pogodio za vodstvo domaćih što je bio jedini gol prvog dijela susreta. 

U nastavku se gosti bude i golom Borisa Gavrića u 56. minuti poravnavaju rezultat. Ljubušaci po drugi put dolaze u vodstvo drugim golom Ramića u 64. minuti, ali veselje domaćih nije dugo trajalo jer je samo četiri minute kasnije Gavrić opet pogodio za, ispostavilo se, konačan rezultat utakmice. 

Sloga je u nastavku susreta napadala i s igračem manje zbog isključenja Milićevića, ali su se gosti uspjeli obraniti i doći do boda u Ljubuškom.


NK Sloga - NK Novi Travnik  2-2

8 Kolo Prve lige FBiH
Ljubuški:  26. septembar 2015. godine
Stadion: Babovac
Gledatelja: 300.
Sudija: Elvedin Topuzović iz Tuzle
Žuti kartoni:  Kraljević i Mousa  za Slogu, Hodžić, Rezdeušek i Prutina za Novi Travnik
Crveni karton: Milićević za Slogu
Strijelci:  Ramić u 30. i 64.minuti za Slogu, Gavrić u 53. i 68.minuti za Novi Travnik.

NK Sloga Ljubuški: Brkić, Ramić, Senić (81.Todorović), Diabang, Serdarević, Jelčić, Pinjuh (66.Milićević), Kraljević, Brajković, Pažin, Petrović. Trener: Ištuk Ivo

NK Novi Travnik: Kovač, Buljubašić, Silajdžija, Jusić (46.Džaja), Slipac, Hodžić (46.Terzić), Rezdeušek, Mamuša, Prutina, Tabaković, Gavrić (79.Duzan).Trener.-

Category: , , ,