NK Novi Travnik - NK Podgrmeč 5-1

nk novi travnik | 9/20/2015 |


Iako su od 50. minute igrali sa igračem manje, nogometaši Novog Travnika su ostvarili visoku pobjedu nad Podgrmečom.

Nogometaši Novog Travnika odigrali su najbolju utakmicu ove sezone. Po veoma teškom terenu na stadionu Pirota u Travniku, Novotravničani su sa 5:1 pobjedili Podgrmeč iz Sanskog Mosta. Gosti su bolje otvorili ovaj susret i već u ranoj fazi poveli sa 1:0. Domaći su nakon primljenog gola počeli igrati i stvarati šanse, a jednu od njih iskoristio je Buljubašić i poravnao rezultat na 1:1. Do kraja poluvremena Novi Travnik je imao još par prilika, ali su mreže mirovale, pa se na poluvrijeme odlazi sa neriješenim rezultatom. 

Početkom drugog poluvremena novi problemi za Novi Travnik. Crveni karton u redovima domaćih dobio je Udovičić pa je Novi Travnik do kraja utakmice igrao sa igračem manje. Igrač manje u redovima domaćih nije se osjetio, pa su Novotravničani autogolom igrača Podgrmeča poveli sa 2:1 i donijeli veliko slavlje za 300-tinjak navijača na Piroti. Do kraja utakmice vidjeli smo još tri gola u mreži gostiju. Prvo je pogodio Petak, zatim Prutina, a konačnih 5:1 pet minuta prije kraja utakmice postavlja fenomenalni Boris Gavrić.

Nakon sedam odigranih kola Novotravničani se nalaze na 11. mjestu sa dvije pobjede, dva neriješena rezultata i tri poraza, odnosno sa osam osvojenih bodova. Sljedeću utakmicu Novi Travnik igra u srijedu, kada u 1/16 finala BiH dočekuje premierligaša ekipu Travnika.

NK Novi Travnik - NK Podgrmeč  5-1

7. kolo Prva liga FBiH
Travnik:  20. septembar 2015. godine
Stadion: Pirota
Gledatelja: 300.
Sudija: Semir Sarajkić iz Sarajeva
Žuti kartoni: Prutina  za Novi Travnik, Burnić, Osmanović , Marić, Paunović za Podgrmeč
Crveni karton: Udovičić  za Novi Travnik
Strijelci:  Buljubašić  u 19.minuti, Muzgonja(ag)  u 57.minuti, Rezdeušek u 73.minuti, Prutina u 79.minuti i Gavrić u 83.minuti za Novi Travnik, Paunović u 12.minuti za Podgrmeč

NK NOVI TRAVNIK: Kovač, Buljubašić (od 82.Hodžić), Silajdžija, Jusić, Petak, Rezdeušek, Džaja (od 85.Šafradin ), Prutina, Komšić ( od 26.Gavrić ), Tabaković, Udovičić. Trener: Osmo Bajrić .  

NK PODGRMEČ: Salešević, E. Kukavica  (od 21.Šehović ), A. Kukavica, Burnić (od 55.Bogojević), Rizvan, Paunović, Marić, Jusović, Osmanović (od 59.Kaltak ), Muzgonja, Međedović. Trener: Alen Mešanović .

Category: , , ,