Najava: Novi Travnik - Metalleghe BSI

nk novi travnik | 8/07/2015 |


Na otvaranju nove prvoligaške sezone pažnju ljubitelja nogometa u Srednjoj Bosni privlači duel Novog Travnika i Metalleghe BSI .

Utakmica se igra u subotu i to na Piroti pošto stadion u Novom Travniku ne zadovoljava uvjete za ovaj rang takmičenja. Očekuje se dobro ispunjena Pirota posebno što u oba tima ima mnogo igrača koji su nosili dres Travnika , čak i ponikli u ovom klubu . I oba trenera dolaze sa Pirote , Osman Bajrić na klupi Novog Travnika a Nermin Bašić na klupi Metalleghea. U pripremnom periodu novajlije iz Novog Travnika ostvarili su dobre rezultate , u posljednjoj provjeri odigrali su 3:3 protiv premijer ligaša Viteza .

„ Svakako je hendikep što ne igramo na svom stadionu . No , mislim da spremni ulazimo u prvenstvo i da ćemo biti tvrd orah svima . Ekipa iz Jajca je sastavljena od kvalitetnih igrača a vjerujem da uz podršku vjernih navijača možemo do pozitivnog rezultata , „ istakao je Osman Bajrić .

Sa druge strane , Jajčani su prošle sezone odbolovali prve bolesti u Prvoj ligi i u novu ulaze sa velikim ambicijama . No , pripremne utakmice pokazale su da ekipa još uvijek nije uštimana kako bi to Bašić želio.

„ Došlo nam je dosta novih igrača i nije lako uigrati sve linije . Trebaće još vremena da se sve kockice poslože . Novi Travnik ima dosta iskusnih igrača , sa velikim motivom kao i mi ulaze u ovaj duel pa se nadam da će publika vidjeti kvalitetnu utakmicu , „ naglašava Bašić .

Meč na Piroti počinje u 17, 30 sati a sudiće ga Travničanin Adnan Grabus .

ENI news

Category: , , ,