Tolja na klupi,Tabaković prvo pojačanje

nk novi travnik | 6/22/2015 |


Na sastanku Uprave NK Novi Travnik 22.06.2015 predstavljeni su ciljevi kluba i rad u narednom periodu koji stoji pred Upravom . 

Prvi korak u pohodu ka  Prvog ligi Federacije   bilo je  imenovanje trenera seniorske ekipe i donesena je jednoglasna odluka da se za trenera imenuje Almir Tolja, rođeni Novotravničanin,  bivši reprezentativac BIH i trener sa A licencom što su nalagala pravila o takmičenju u Prvoj ligi Federacije. 

Na imenovanom treneru dat je zadatak da Upravni odbor do početka priprema izvijesti o svojim pomoćnicima koji će raditi sa njim u narednom periodu za što mu je Uprava kluba dala punu slobodu, istakli su iz vodstva kluba.

Trener Almir Tolja  zakazao je početak priprema i prozivku za 02.07.15 u 18 sati na Gradskom stadionu.

Uprava se uz velike pohvale zahvaljuje dosadašnjem treneru Borisu Bilješku koji je za dvije godine napravio odlične rezultate.

Uprava je danas predstavila i prvo ovosezonsko pojačanje, dijete Novog Travnika Senada Tabakovića koji je danas potpisao ugovor sa ovim klubom.

Tabaković je došao u klub iz NK Metalleghe (Jajce), a svoje prve nogometne korake počeo je upravo u Novom Travniku  kroz privatne nogometne škole, a afirmisao se kroz klubove NK Travnik, Podgrmeč, Čelik kao i kapiten NK Metalleghe.


Category: ,