Održana skupština NK Novi Travnik

nk novi travnik | 6/27/2015 |


Danas je u sali Općine u Novom Travniku održana izvještajna Skupština NK Novi Travnik. Skupštini je prisustvovalo 14 do 20 delegata, a posebno vrijedi istaći da je ovaj klub u protekloj sezoni izborio historijski uspjeh, ostvaren je plasman u Prvu ligu Federaciju, za šta su zaslužne sve strukture kluba uključujući i samu Općinu sa njenim predstavnicima vlasti.

Na Skupštini je između ostalog usvojen finansijski izvještaj za 2014.godinu, a najviše se polemisalo oko tačke trenerski kadar, s obzirom da su prije nekoliko dana iz vodstva kluba objavili da je novi trener kluba Almir Tolja. Kako je pojasnio predsjednik kluba Edin Neslanović, odluku je donijelo šest članova UO-a, dok ostali nisu prisustvovali iako su bili na vrijeme obavješteni.

Ova odluka naišla je na čuđenje mnogih u klubu koji i nisu bili upoznati sa promjenom na trenerskoj klupi, a podpredsjednik kluba Anto Bilješko istakao je da on sam i nije bio upoznat sa tim da je šest članova UO donijelo odluku o smjeni dosadašnjeg trenera Borisa Bilješke te da je prema ovom treneru izvršena  velika nepravda i  da se stvari ne smiju ići u tom pravcu.

- Nisu me mogli smijeniti na druge načine, pa su pokušali ovako. Ja želim da ljudi znaju istinu, odnosno da ja nisam nikome ni podnio izvještaj o prošloj sezoni, te da nisam ni obavješten o tom sastanku gdje se kao birao novi tener, dok sam iz medija saznao o tome.  Nisam želio da drugi naređuju ko će igrati i bio sam čvrst u tome, pa sam mnogima smetao. Nije problem u meni, možda ja imam neke druge ponude, možda se vidim u nećem drugom, ali red je nakon uspjeha koji sam ostvario sa ekipa da se pozove, obavijesti, porazgovora. Da radim na stadionu morao bi podnijeti izvještaj neki, a ovako kao trener nisam nikom, pa to je zaista meni nevjerovatno, kazao je u svom govoru trener momčad iz Novog Travnika Boris Bilješko, jedan od najzaslužniji  za veliki uspjeh ovog kluba.

Nakon ovog govora trenera Bilješka, delegati su jednoglasno usvojili odluku prema kojoj zadužuju  članove Uprave da problematiku trenera svih selekcija ponovo stave na dnevni red, prema kojoj  je ambiciozni trenerski stručnjak koji je u svojoj nogometnoj karijeri nastupao i u Njemačkoj i dalje trener novog federalnog prvoligaša iz Srednje Bosne.Category: ,