FK Vitez - NK Novi Travnik 1-3

nk novi travnik | 6/08/2015 |


Nogometni klub Novi Travnik novi je član Prve lige FBiH, jer je u posljednjem kolu gostujućom pobjedom protiv FK Vitez rezultatom 3:1 osvojio titulu prvaka Druge lige Zapad. Novotravničani su predvođeni mladim trenerom Borisom Bilješkom prvo osvojili titulu prvaka Prve kantonalne lige SBK, a sada i Druge lige Zapad. 

Novotravničani su lagano stigli do pobjede u odlučujućem meču ove sezone. Senid Hodžić je u 14. minuti pogodio za prednost gostiju, da bi do kraja prvog dijela pobjednik bio poznat nakon što su Mamuša u 28. minuti i Gavrić u 43. minuti povećali prednost na 3:0. Do kraja su domaći preko Zukana u 88. minuti uspjeli da smanje na 3:1, što je bio konačan rezultat susreta. Ne smijemo zaboraviti napomenuti kako su gostujući igrači, cijelo vrijeme trajanja utakmice, imali nesebničnu podršku s tribina. Preko dvije stotine Novotravničana je došlo u Vitez da bodri svoj tim.

Po dolasku u Novi Travnik za nogometaše priređen je svečani doček ispred zgrade Općine. Oko hiljadu građana i navijača ekipu i trenere dočekali su uz ovacije i vatromet. Čestitke su sa bine uputili načelnik općine Refik Lendo, presjedavajući općinskog vijeća Slavko Marin, predsjednik kluba Edin Neslanović, podpredsjednik Anto Bilješko, vođa navijačke skupine „Tulonje“, te bivši nogometaši. Nakon oficijelnog dijela prigrama veselje se nastavilo uz muziku, gozbu i piće koje je pripredio klub. 

Hvala svima koji su bili naša podrška, i koji su svojim dolaskom uveličali ovu veliku proslavu. Zahvala ide i stručnom stožeru, igračima, sponzorima, volonterima, i svima onima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Ali najveća hvala „Tulonjama“, jer bez njih sav ovaj uloženi trud i napor ne bi imao nikakvog smisla, i oni su ove sezone potvrdili da su naš dvanaesti igrač. Vidimo se iduće sezone u Prvoj ligi FBiH.


Category: , , ,