NK Vitez Bužim - NK Novi Travnik 0-2

nk novi travnik | 5/25/2015 |


Nogometaši Novog Travnika ostavrili su pobjedu rezultatom 2:0 na gostovanju u Bužimu kod ekipe Viteza.

Utakmica 20. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine Zapad odigrana je na stadionu u Bužimu, u gotovo nemogućim uvjetima. Novotravničani su na kišom okupanom stadionu savladali Vitez sa 2:0, a oba pogotka postigao je fenomenalni Boris Gavrić.

Valja napomenuti kako su i ovaj put igrači Novog Travnika imali podršku sa tribina. Naime, na daleki put u Bužim uputilo se dvadesetak članova navijačke skupine "Tulonje" koji su tokom cijelog susreta gromoglasno navijali za svoj klub te na kraju, velikim pljeskom i ovacijama, ispratili svoje igrače.

Trenera Borisa Bilješka i njegove igrače dijeli još jako malo do velikog, povijesnog rezultata, odnosno plasmana u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

U narednom 21. kolu Novi Travnik dočekuje bugojansku Iskru, dok u posljednjem kolu gostuju u Vitezu kod istoimenog domaćina.

NK Novi Travnik: Jerković, Jusić (67. Čakić), Jurčević, Slipac, Rezdeušek (50. Osmančević), Petak, Mamuša (69. S.Terzić), Hodžić, Milanović, Gavrić, Silajdžija. Trener: Boris Bilješko

Druga liga FBiH – Zapad, XX.Kolo
Bužim: 24.05.2015, Stadion: Gradski , Gledalaca: oko 200
Sudija: Muslić Hermin (Bihać)
NK VITEZ BUŽIM
0 - 2
NK NOVI TRAVNIK


16 Gavrić 


23 Gavrić

Category: , , ,