Najava: NK Novi Travnik – FK Krajina

nk novi travnik | 4/25/2015 |


U nedjelju u 16:30h na Gradskom stadionu u Novom Travniku biti će odigran derbi Druge lige FBIH grupa Zapad u kojem će snage odmjeriti Novi Travnik i Krajina iz Cazina. Novi Travnik se trenutno nalazi na prvom mjestu sa 30 bodova, dok je Krajina na drugom mjestu sa 26 bodova, ali i dva susreta manje. Domaćini su najefikasnija ekipe prvenstva sa (33) postignuta pogotka, dok su gosti primili najmanje pogodaka (5) u dosadašnjih 15 odigranih kola, pa se očekuje veoma zanimljiv meč.

Ova utakmica mogla bi značiti apsolutno sve. U slučaju pobjede, Novi Travnik bi bio na korak do povijesnog uspjeha, odnosno plasmana u viši rang i korak bliže onim najboljim. U suprotnom, ako dođe do poraza, ekipa Krajine imala bi sve u svojim rukama i do kraja prvenstva teško da bi ih Novotravničani mogli sustići.

"Očekujem dobru utakmicu gdje će naši momci pokazati da su bolji i da će dati od sebe maksimum da pobijedimo Krajinu. Isto tako očekujem pun stadion i podršku naših navijača Tulonja i svih građana Novog Travnika. Želim da nas uz njihovo navijanje vode ka povijesnom uspjehu kluba i ovom prilikom pozivam sve ljubitelje kluba i sugrađane da dođu i budu naš dvanaesti igrač. Svi igrači su zdravi i spremni, te jedva čekaju utakmicu, a ja naravno vjerujem u pobjedu i ove dečke, kao što sam vjerovao od samog preuzimanja kluba prije skoro dvije godine te bi ova pobjeda bila šlag na svemu što je klub napravio", istakao je trener tima iz Novog Travnika Boris Bilješko. 

Nogometna priča iz Novog Travnika traje već skoro tri godine, a svi se nadamo da će i dalje potrajati, te da će Novotravničani odigrati najbolju utakmicu do sada i vođeni fanatičnim navijanjem s tribina osvojiti sva tri boda. Utamica između NK Novi Travnik i Krajine iz Cazina na rasporedu je u nedjelju s početkom u 16:30 minuta, a ulaz na utakmicu je 2 KM.

Glavni sudac: Kaljanac Haris (Sarajevo)
Asistent 1: Kadić Amir (Sarajevo)
Asistent 2: Zahirović Emir (Sarajevo)
Delegat: Huzbašić Muhamed


Category: , ,