NK Novi Travnik - NK Una 2-0

nk novi travnik | 3/29/2015 |


Nogometaši Novog Travnika slavili su nad ekipom Une rezultatom 2:0 u sklopu 12. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine Zapad.

Na Gradskom stadionu u Novom Travniku okupilo se petstotinjak gledalaca koji su, po lijepom i sunčanom vremenu, očekivali pobjedu svog kluba. Od samog početka utakmice domaći napadaju, stvaraju prilike, ali lopta neće u gol. Najbliži golu u prvom poluvremenu bio je Ivan Slipac, koji je šutirao sa 20-tak metara, ali je lopta ipak pogodila stativu, pa se na poluvrijeme odlazi sa nepopularnih 0:0.

U nastavku igre trener Bilješko pravi ključnu izmjenu. Iz igre je izašao Ivan Mamuša, a u igru je ušao Harun Latić. Odmah po početku drugog poluvremena domaći napadaju i stežu obruč oko gola Une. Napadi su se isplatili u 56. minuti kada je Milanović uputio centaršut, a omaleni Latić glavom matirao golmana Une, za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo pet minuta kasnije Novotravničani dolaze do drugog gola. Fenomenalni Sabahudin Petak koristi dodavanje Milanovića i šutem sa 10-tak metara postiže gol za ispostavit će se kasnije. konačnih 2:0. Novi Travnik je do kraja utakmice igrao onoliko koliko mu je bilo dovoljno. Čuvali su loptu i upisali nova tri boda.Druga liga FBiH – Zapad, XII.Kolo
Novi Travnik: 29.03.2015 , Stadion: Gradski , Gledalaca: oko 500
Sudija: Šabić Adi ( Bihać)
NK NOVI TRAVNIK
2 - 0
NK UNA KULEN VAKUF
Latić 56


Petak 65


Category: , , ,