NK Novi Travnik - FK Vitez 6-1

nk novi travnik | 11/09/2014 |


Danas je na Gradskom stadionu u Novom Travniku odigrana derbi utakmica 11. kola Druge lige Federacije BiH Zapad između NK Novi Travnik i FK Vitez. Uvjerljivu pobjedu ostavrila je domaća ekipa rezultatom 6-1.

Prvi gol pao je u 1. minuti kada je nesmotrenost gostujuće odbrane iskoristio je kapiten kluba Ivan Rezdeušek. Na drugi gol čekalo se do 3. minute kada je na 2-0 povisio Elmir Buljubašić. 

Odličnu igru Novog Travnika okrunio je Ivan Mamuša spektakularnim golom u 25. minuti za vodstvo domaćih od 3-0 i veliko slavlje oko 1000 domaćih navijaća. Na novi gol u mreži FK Viteza čekalo se do 30. minute kada Robert Milanović pogađa iz slobodnog udarca za velikih i zasluženih 4-0.

Nakon odličnih pola sata igre uslijedio je blagi pad igre domaćih, pa su gosti zakospodarili terenom i u posljednjim trenutcima prvog poluvremena došli do gola. Na 4-1 smanjo je Zukan prelijepim pogokom iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara.

U drugom poluvremenu Novi Travnik dolazi do još dva gola. Prvo je na 5-1 povisio Sabahudin Petak, a konačnih 6-1 postavio je Buljubašić svojim drugim golom na utakmici. 

Valja napomenuti kako su obe ekipe susret završile sa igračem manje, jer su zbog drugog žutog kartona teren morali napustiti Buljubašić kod domaćih i Osmančević kod FK Viteza.

Novi Travnik je ovom pobjedom završio na prvom mjestu sa 24 osvojena boda i osigurao je titulu jesenjeg dijela prvenstva Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad.


Druga liga FBiH – Zapad, XI.Kolo
Novi Travnik: 09.11.2014 , Stadion: Gradski , Gledalaca: oko 1000
Sudija:
NK NOVI TRAVNIK
6 - 1
FK VITEZ
Rezdausek 1

Zukan 30
Buljubašić 3, 78


Mamuša 17


Milanović 21


Petak 73
Category: , , ,