Zrinjski gostuje u Novom Travniku

nk novi travnik | 11/14/2014 |


U subotu se na Gradskom stadionu u Novom Travniku igra prijateljska nogometna utakmica između NK Novi Travnik i aktuelnog prvaka BiH ekipe Zrinjskog iz Mostara

Jesenji prvak Druge lige FBiH Zapad ekipa Novog Travnika povodom obilježavanja 65. godina postojanja nogometnog kluba Novi Travnik organizira nogometnu utakmicu koja će se odigrati u subotu na Gradskom stadionu u Novom Travniku sa početkom u 13:30 minuta, a protivnik nebesko plavima iz grada mladosti bit će aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog iz Mostara. 

Bit će to susret u kojem će nastupiti igrači Zrinjskog koji su karijeru počeli u Novom Travniku. Na tribinama se očekuje spektakl Tulonja sa jedne i Ultrasa sa druge strane. Ostaje nam da vidimo hoće li se Rezda i suigrači radovati, te da li će se mladi golman Mladen poigrati sa srcima suigrača i noktima navijača...

Već pri samom dolasku u Novi Travnik trener Branko Karačić odradio je i prvi trening na stadionu u Novom Travniku i najavio sutrašnju utakmicu: 

"Prije svega se zahvaljujem na pozivu predsjednika Ante Bilješka, da baš mi budemo ti koji će uveličati 65. godina postojanja NK Novi Travnik. Odradit će mo dva treninga i utakmicu, što će nam zaista dobro doći zbog pauze u prvenstvu, a nama slijedi derbi utakmica sljedećeg tjedna protiv Širokog, pa igrači moraju ostati u punoj formi. Računam na sve igrače osim povrijeđenog Ščepanovića i viroznih Radulovića i Nikolića rekao je  trener Zrinjskog Branko Karačić".


Category: , ,